Това е детската градина, която само до преди по-малко от 10 години нищо не бе ремонтирано от нейното създаване.

През последните години тя стана една от най-търсените детски градини в общината.

Преди:

От една страна заради новото си ръководство, в лицето на г-жа Весела Манова и от скоро на г-жа Василка Владимирова. От друга страна заради неспиращото развитие и обновяване на базата.

Преди няколко години се откри яслена група, логопедичен кабинет и три нови детски площадки в ДГ „Виолина“, последва ново игрище за мини футбол.

И завършваме с проект за изграждане на допълнително застрояване от 64 кв.м., с цел обособяване на ново помещение за яслена група, създаване на санитарни възли, ново спално помещение и санитарен възел. Топла връзка между двете сгради. Изцяло подновен покрив, чисто нова оборудвана кухня, обновен коридор, нова учителска стая, подменени врати и прозорци и изграден нов навес.

На официалното откриване на обновената ДГ „Виолина“ присъстваха кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов, заместник кметовете инж. Теодора Гогова и г-н Александър Ненов , кметът на село Петърч г-н Борислав Борисов, Председателят на общински съвет – Костинброд д-р Атанас Тенев, общинските съветници г-жа Даниела Станкова, г-жа Марияна Кръстанова и г-н Мариян Младенов, както и директорът на детска градина „Пролет“ г-жа Весела Манова, г-н Янко Шумков и жители на село Петърч.

Преди официалната част, децата от ДГ „Виолина“ изнесоха невероятен концерт с песнички и стихчета. Директорката г-жа Владимирова подари плакет и грамота на представителя на фирмата – изпълнител, както и на един от родителите за откриването и отпечатването на стюардесата Виолина, на която е кръстена детската градина в село Петърч.

Водосвет за здраве отслужи отец Желязко Симонов, а след него думата взе кметът на община Костинброд, който заяви, че община Костинброд и общински съвет-Костинброд винаги са били единодушни за вземането на решения за реконструкция на образователните заведения. Грижата за децата на община Костинброд остава водещ приоритет в работата на Общинска администрация-Костинброд. Общината винаги се е стремяла към четири основни правила: Образование, Духовност, Спорт и Социални дейности.

Подобряването на материалната база и инфраструктурата за по-добър учебен и възпитателен процес за нашите деца е приоритет, които последните години изпълняваме с огромно желание и настойчивост.

Децата са цветята на Живота! За тях работим, за тях живеем… Те са нашето бъдеще!

Честита обновена детска градина!

Успех на яслената група и пожелаваме здраве на децата, много слънчеви дни и усмивки.

13050 посещения общо 1 посещения за деня
Официално се откри обновената Детска градина „Виолина“ в село Петърч