Призът за Европейски етикет на общините бе връчен от евродепутата Андрей Новаков на кмета на община Костинброд, г-н Трайко Младенов.
В категорията “наградени” са и общините: Ардино, Банско, Берковица, Вълчи дол, Габрово, Димитровград, Добрич, Долна баня, Доспат, Каспичан, Кнежа, Левски, Ловеч, Павликени, Поморие, Раковски, Свищов, Сърбица, Тетевен, Троян и Търговище.
В курорта „Албена“ днес се откри Годишната среща на местните власти, организирана от НСОРБ.
В работата на форума вземат участие кметове, председатели на общински съвети, съветници и ключови експерти от общините, представители на изпълнителната власт, партньори от страната и чужбина. Основните теми на обсъжданията са свързани с перспективите за развитието на общините, проблемите, пред които се изправят местните власти, опита и поуките на отделни общини.
Програмата на събитията през тази година е фокусирана върху две важни за българските общини годишнини – 140 години от приемането на първия Закон за общините и градското управление и 15 години членство на България в ЕС.
Вицепремиерът по управление на еврофондовете Атанас Пеканов, министърът на земеделието Явор Гечев и депутатите от Европейския парламент Цветелина Пенкова и Андрей Новаков са гости и участници в конференцията, посетена на ползите и поуките за общините от европейското членство на страната ни.
7966 посещения общо 1 посещения за деня
Община Костинброд получи престижната награда за “Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа през 2022”