В салона на НЧ “Нов живот-1919”, децата от село Петърч излязоха на сцената с невероятен сценарии, нови танци и празнична обстановка.

“Добре дошла, Пролет”, под това заглавие премина тазгодишният Великденски концерт в Петърч с изпълнения на Танцов състав “Релакс” и децата от ОУ “Отец Паисий” с подкрепата на кметство Петърч.

Жителите и гостите на село Петърч бяха свидетели на резултатите от труда на децата и учителите от ОУ “Отец Паисий”, както и самодейците към ТС “Релакс” при Н.Ч “Нов Живот”!

На концерта присъстваха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-н Борислав Борисов-кмет на село Петърч, д-р Атанас Тенев-Председател на ОбС-Костинброд, инж. Теодора Гогова и г-н Александър Ненов- зам.-кметове на община Костинброд, общински съветници г-жа Мариана Кръстанова, Мариян Младенов и г-н Димитър Найденов.

Ръководството на читалището в лицето на секретаря Силвия Миланова благодари на общината за подкрепата към читалището.

Секретарят заяви, че благодарение на осигуряването на средства за културен календар, ремонт на детския отдел на библиотеката и постоянната подкрепа за всички инциативи, читалището в село Петърч се развива.

Кметът на община Костинброд заяви, че общинска администрация са в процес на подготовка на проект, с който ще се кандидатства за обновяване на сграда на Народно Читалище “Нов живот-1919”.

Кметът подчерта, че още в рамките на следващата седмица ще бъдат обсъдени и всички поставени въпроси от ръководтсвото на основно училище “Отец Паисий” в село Петърч и вече е намерено финансиране за подобряване на образователната инфраструктура.

Г-н Трайко Младенов поздрави училището, читалището и кметството за общите инициативи и организирането на празничния пролетен концерт.

Г-н Борислав Борисов- кмет на село Петърч, поздрави всички участници в концерта. Г-н Борисов подчерта, че кметство Петърч ще продължава да подкрепя всяка инициатива на НЧ “Нов живот-1919” и ОУ ”Отец Паисий”, село Петърч. Г-н Борислав Борисов изказа своите специални благодарности към Иван Александров, който със своята работа “пали” искрата на любовта на всички малки и големи самодейци в читалището към българщината и фолклора!

Спектакъла изпълни цялата залата в НЧ “Нов живот-1919“ с усмивки, радост и аплодисменти.

Община Костинброд пожелава здраве и любов, радост и благополучие през предстоящите празници!

Бъдете със семействата си!

Радвайте се на близките си!

Обичайте се!

3782 посещения общо 1 посещения за деня
Първият концерт от празниците по случай Великден започна от село Петърч