След подписването през май месец на предварителен договор за отстъпено право на строеж на френската фирма “Сън‘Р интернешънъл” ЕАД, днес бяха на посещение екипът от Франция, който ще работи по мащабния проект в община Костинброд.

Само преди два месеца стана ясно, че фирма за зелена енергия ще инвестира в нашата община, за да изгради и развитие соларни фотоволтаични проекти.

Инвестирането в зелена енергия не само ще допринесе за опазването на околната среда, но и ще има положителен икономически ефект върху община Костинброд. Това включва създаването на нови работни места, подпомагането на местната икономика и намаляването на зависимостта от неустойчивите източници на енергия, както и реализирането на важни за общината ни капиталови обекти.

В кабинета на кмета на община Костинброд се проведе среща с инженерите, занимаващи се с финансирането и изграждането на проекти извън Франция, а след срещата гостите бяха заведени и на терен.

На срещата присъстваха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, инж. Теодора Гогова и г-н Александър Ненов – зам.-кметове на община Костинброд и г-н Димитър Григоров – общински съветник и председател на комисията по инвестиционна политика към Общински съвет – Костинброд.

Инвеститорът бе заведен на терен с цел последен оглед преди започване на строителните дейности за поставянето на фотоволтаиците.

⤵️⤵️⤵️ За повече информация може да се запознаете с намеренията на инвеститорите и действията на община Костинброд тук:

https://kostinbrod.bg/archives/51975

https://kostinbrod.bg/archives/63514

 

1076 посещения общо 1 посещения за деня
Френски инвеститори на посещение в община Костинброд