Силни и смели мъже от града и село Петърч скочиха в студените води на река Блато.

Поздравления за Петър Славков на 33 години и Николай Николов на 18 години, които извадиха кръста от река Блато!
Според легендата на Богоявление /Йордановден/ и според библейската легенда, Исус Христос е покръстен във водите на река Йордан от Йоан Кръстител. На този ден се извършва освещаване на водата. Ритуалът по отбелязването на Богоявление и хвърлянето на кръста започна в 11:00 часа в първи район, Костинброд.
Отец Серафим, Отец Харитон и Отец Георги отслужиха литургия в храм “Св. Св.Кирил и Методий”, гр. Костинброд и водосвет за здраве пред насъбралото се множество.
За кръста в град Костинброд скочиха 25 костинбродчани от които Петър Славков от гр. Костинброд извади Богоявленския кръст.
На празника присъстваха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев председател на общински съвет Костинброд, г-н Александър Ненов-зам.-кмет на община Костинброд, инж. Габриела Трайкова зам. кмет на община Костинброд, общинските съветници: г-жа Даниела Станкова, г-жа Ябленка Трайкова, г-н Олег Йорданов и кметове на кметства от община Костинброд.
В село Петърч отец Желязко Симонов отслужи водосвет за здраве.
Единадесет мъже скочиха в реката, минаваща през село Петърч. Николай Николов на 18 години най-младият участник от село Петърч извади Богоявленския кръст! На празника присъстваха г-н Борислав Борисов -кмет на село Петърч и много жители и гости на селото.
Пожелаваме здраве, щастие и късмет през новата 2024 година на смелите мъже скочили във води на река Блато. Благоденствие и просперитет за тях и техните семейства!

През 2024 година един от основните акценти в политиката на ръководството на община Костинброд ще бъде вярата и църковните ни храмове! Ще продължават да се подпомагат всички храмове на територията на общината! Ще се надгражда инфраструктурата до тях, ще се извършват ремонти и реставрации и ще се строят нови средища на вярата и българската духовност!

8918 посещения общо 1 посещения за деня
И тази година в община Костинброд по традиция бе почетен празникът Богоявление (Йордановден)