Здравейте, приятели на фолклора!
С радост Ви съобщаваме, че Четиринадесетият Фолклорен Фестивал „Шопски наниз“ тази година ще се състои на 19,20, и 21 април!

С голямо удоволствие Ви съобщаваме, че започваме усилена подготовка по фестивала!

✔️Организатори на МФФ „Шопски наниз“ са Община Костинброд, НЧ „Иван Вазов -1947”, гр.Костинброд, НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1890”, гр. Костинброд и НЧ „Заря -1914”, гр.Костинброд, със специалното съдействие на всички социални центрове на територията на община Костинброд и ПГВМСС „Свети Георги Победоносец“.
✔️Място на провеждане: голям салон на НЧ „Иван Вазов-1947“
👉Цел на фестивала: Да популяризира българския фолклор. Да опазва и съхранява фолклорните традиции и обичаи. Да спомага за развитието на любителското фолклорно творчество. Да насърчава изучаването на фолклор от шопската фолклорна област.
👉Участници: Любителски колективи и индивидуални изпълнители, представящи автентичен и обработен танцов, песенен и/или словесен и обреден фолклор. Всички състави, школи и формации от община Костинброд участват във фестивала извън конкурсната програма!
Фестивалът има състезателен характер. Изпълненията се оценяват от професионално жури в областта на фолклора.
За всеки състав или индивидуален изпълнител се подава отделна заявка. Всички заявки от една организация не могат да надвишават определеното по регламент време.
👉Заявка може да свалите от тук: ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ

✍️Очакваме да се запишете за участие до 10 април 2024 г.

8964 посещения общо 2 посещения за деня
Четиринадесетият Фолклорен Фестивал „Шопски наниз“ тази година ще се състои на 19,20, и 21 април!