На 6 май, Гергьовден, се поднесе венец и се даде курбан в село Петърч

Кметът на село Петърч г-н Борислав Борисов, заедно с кмета на община Костинброд г-н Трайко Младенов и жители на село Петърч положиха венец на паметника в центъра на селото, в памет на загиналите за свободата на България и в чест на Деня на храбростта, и българската армия.

На 6 май, Гергьовден, по традиция в храм „Св. Вмчк. Георги“, с. Петърч се отслужи литургия за здраве от Отец Желязко Симонов.

Празникът в село Петърч продължи с освещаването на курбана за здраве и благополучие на всички жители на село Петърч, община Костинброд.

Кметът на село Петърч г-н Борислав Борисов, заедно с кмета на община Костинброд г-н Трайко Младенов, поздравиха всички присъстващи по случай храмовия празник и пожелаха здраве и благоденствие.

Сред присъстващите бе и общинският съветник от село Петърч, г-жа Мариела Средкова.

Честит празник!

 

На 6 май, Гергьовден, се отслужи водосвет и освещаване на курбан в село Градец

Курбан се даде в манастир „Св. Георги Победоносец“, в село Градец, а отец Георги Михнев отслужи водосвет за здраве и освети курбаните на няколко фамилии.

С погача и баница посрещаше кметицата на селото г-жа Искра Димитрова, а присъстващи бяха кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов, председателят на Общински съвет- Костинброд д-р Атанас Тенев, секретарят на Община Костинброд, г-жа Валя Иванова, много именници, жители и гости на село Градец.

6 май в село Градец с всяка изминала година се превръща във все по- голямо средище на християни и като един малък събор всички заедно празнуват Гергьовден!

Бъдете живи и здрави и нека Свети Георги закриля село Градец! Честит празник!

8766 посещения общо 1 посещения за деня
6 май, Гергьовден, се поднесе венец и се даде курбан в село Петърч и се отслужи водосвет и освещаване на курбан в село Градец