Площадът в село Богьовци е със сменена павирана настилка, озеленяване, пейки за отдих и беседка. Събитието започна с Отец Желязко Симонов, който отслужи водосвет за здраве и освети новия площад.

На днешното откриване присъстваха кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, кметският наместник на село Богьовци, г-жа Емилия Костова, кметът на село Петърч, г-н Борислав Борисов, общинските съветници г-жа Мариела Средкова и Валентин Делчев, кметове на населени места в община Костинброд: г-жа Гергана Величкова- кмет на с. Опицвет, г-жа Искра Лазарова- кмет на с. Чибаовци, г-жа Искра Димитрова – кмет на село Градец, г-н Бойко Борисов- кмет на село Бучин проход, служители на общинска администрация-Костинброд и жители на село Богьовци.

Това е поредният обновен площад в община Костинброд. Ръководството на общината има за цел да бъдат обновени всички площади на нейна територия. Въпреки трудностите през последните години на територията на общината са обновени, централния градски площад „Иван Вазов“ и площадът в Първи район на град Костинброд – „Тодор Спасов“. С обновени площади са и село Петърч, село Голяновци, село Драговищица, село Опицвет, село Чибаовци, село Градец а от днес и село Богьовци.

Площадът обикновено е мястото, където местните жители могат да се срещат, комуникират и общуват помежду си. Обновяването на площада може да създаде удобни и приятни обществени пространства, които насърчават събирането на хората. Това спомага за по-силната общност и подобрява социалните взаимодействия. Към утрешна дата, 1 юни, над 60 деца ще играят заедно с аниматори на обновения площад, по случай Деня на детето.

Обновеният площад може да бъде място за провеждане на различни културни, спортни и обществени събития, които събират хората от селото и околните райони.

Това заяви и кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов:

„За село Богьовци предстоят още ремонти дейности. Ще бутнем кметството и ще изградим ново, по-голямо, в което ще обособим голяма стая за жители от селото, които желаят да танцуват фолклорни народни танци. Очаквам инициатива от местните жители за създаването и учредяването на читалище! След като имаме читалище и желаещи деца, общината ще закупи и предостави всичко нужно за един фолклорен състав в село Богьовци. За децата няма да спрем да градим. Предстои проектиране и изграждане и на мултифункционално игрище в центъра на селото, за да може децата да спортуват и играят в обособена зона. Продължаваме и работата върху реставрацията на храм „Св. Петка“, който е от паметник на културата от местно значение. В момента се изгражда дренаж и покрив на божията обител. А днес, 31 май, отпуснахме 21 хил. лв. за реновирането на камбанарията на храма. Продължаваме с проект за водопровод, който селото има, входиран е в МРРБ, очакваме неговото одобрение и финансиране. Ползвайте площада със здраве. За много хубави моменти, с много усмивки!

Честит нов площад в село Богьовци! „

След водосвета кметският наместник на село Богьовци заведе кметът на общината до храм “Св. Петка”, за да проверят ремонтната дейност по храма.

3642 посещения общо 1 посещения за деня
Община Костинброд откри обновения площад в центъра на село Богьовци