По традиция на 21.01.2015 г. /бабинден/ Община  Костинброд  организира тържество, на което присъстват най-малките и жители – децата родени през изминалата 2015 година. По този начин общинска администрация Костинброд засвидетелства своето уважение и признателност  към лекарите, които се грижат за младите майки и децата, както и към самите родители.

На тържеството присъстваха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, г-н Любен Кънчев – зам.кмет на община Костинброд, както и специалните гости на събитието – д-р Магдалена Първанова, д-р Георги Янев и акушерката г-жа Марусия Димитрова.

В приветствието си към гостите г-н Младенов подчерта ,че децата са бъдещето на нашия град и нашата страна, че наш дълг и грижа е да  работим  за тяхното щастие и успех.Той благодари и на лекарите, които първи поемат в ръцете си новия живот, благодари им за  професионализма и всеотдайността им. Той обясни  значението и символиката на подаръците, които ще получат всяко едно бебе родено през 2015 година.

След това, както повелява традицията майката на първото бебе за годината „изми“ ръцете на д-р Първанова. Тя на свой ред  благодари на община Костинброд за това, че на този ден винаги  се прави такова тържество, като знак на признателност към лекарите, родителите и децата.

В края на тържеството всяко едно дете получи от кмата на общината г-н Трайко Младенов подарък сребърно плочка, а първото бебе родено за 2016 година получи златна.

 

 

4610 посещения общо 1 посещения за деня
Бабин ден в Община Костинброд