Преди четири години, нашият град изглеждаше различно – едно замърсено и неугледно градче с лоши улици, никаква модерна инфраструктура, пълно със  стари и порутени постройки на много места, без детски площадки и места за отдих.След четири годишни усилията на общината  то се превърна в едно по различно място, с по-добра визия и много нови места за отдих, разходка и игра. Много бързо новите градинки станаха любимо място на не малко от нашите съграждани, предпочитани от майките да разходят децата си, на младежите да се срещат и забавляват. За съжаление, за пореден път  ВАНДАЛИЗМА  се оказа по-силен от желанието на много от нас да имаме красив, чист и подреден град!

 

Тези площи на много места са с изпочупени пейки – на централния площад, на детските площадки за игра, изпочупени са кошчета за боклук, изтръгнати и откраднати са катерушки, съоръжения за игра и цели пейки! Откраднати и разрушени са плоскости от новите спирки, счупени и повредени са осветителни тела! Замърсен и с повредени механизмите за фонтаните е и малкия басейн на пл.“Иван Вазов“.

Много са нашите съграждани, които са въодушевени и благодарни на това, че града ни променя своя облик. Има нови детски площадки в града и селата, нови места за разходки и почивка, нови пътища, нови системи за ВиК и канализация, нови корита на реките и т.н и е време всички ние, гражданите на община Костинброд да решим искаме ли града ни да бъде истински, съвременен европейски град или не!

Докога ще рушим това, което се създава за самите нас, докога ще търпим други да рушат създаденото!?!?!

Колкото е по-нисък прага на нашата търпимост към ВАНДАЛИЗЪМА, толкова по-скоро ще заживеем нормално в един красив град!

Обръщаме се с апел към всички съграждани, при констатирани нарушения и когато се забелязват такива актове на вандализъм да подават сигнал в Общинския инспекторат на тел. 0721 / 66615

2037 посещения общо 1 посещения за деня
НЕ НА ВАНДАЛИЗМА !