ОФК Костинброд 2012 е новият футболен шампион на Софийска област! Тимът ни вдигна купата пред десетки екзалтирани привърженици, дошли да го подкрепят на стадион “НСА” в неделния ден, след като на финала победи Балкан (Ботевград) с дузпи (5:4). Редовното време приключи без победител – 2:2. Още в 13-та минута Борислав Борисов ни донесе радост, след като откри с точно изпълнена дузпа за 1:0. Само 7 минути по-късно, също от дузпа, Цветелин Цаковски изравни за Балкан. При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивката.

Още в началото на втората част ботевградчани останаха с човек по-малко, след като реферът Таско Тасков изгони в 48-та минута за втори жълт картон и съответно червен Светослав Ботев. Футболистите ни заиграха активно и резултатът не закъсня – Валентин Ванов завърши брилянтна наша атака и ни даде гол преднина. За съжаление, в 74-та минута към съблекалнята се запъти и Борислав Борисов от нашия отбор, след извършено нарушение, а от трибуните последва бурно негодувание. Футболистите ни обаче овладяха ситуацията. Балкан вдигна оборотите и в 80-та минута ветеранът, подвизавал се и във високите нива на българския футбол Иван Редовски ни огорчи за 2:2.

И така, само ден след като финалът на Шампионската лига се реши след изпълнение на дузпи, то и финалът на “Шопската лига” предстоеше да излъчи победителя си с точния мерник на играчите от бялата точка. Така при третата дузпа футболист на Балкан сгреши, като изпрати топката в аут, а всичките наши играчи бяха безпощадно точни със своите шутове.

И последва невиждана радост! Футболисти, треньори, публика, воглаве с кмета Трайко Младенов и зам.-кмета Любен Кънчев, се втурнаха един към друг, за да изразят бурно емоциите си от завоюваното първо място в Областната футболна група. Купата на победителите поднесе председателят на ОС на БФС Петьо Дончев.

4007 посещения общо 2 посещения за деня
Костинброд шампион!