6-ти септември – денят на Съединението беше почетен и в с. Петърч. В 11.00 часа, на изключително красивият площад на селото на паметника на загиналите в битки за отечеството беше положен паметен венец от кмета на с. Петърч – г-н Борислав Борисов и областния управите на Софийска област – г-жа Росица Иванова. На събитието присъстваха и г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд и г-н Любен Кънчев – заместник – кмет на общината. Десетки граждани уважиха събитието.

По традиция на днешния ден в с. Петърч се провежда и изложба на кучета от различни породи, както и зоо-изложба на различни породи зайци, гълаби, петли и кокошки. В присъствието на представително жури с български и чуждестранни международни съдии се оценяват породистите качества на кучета, чиито собственици са от цялата страна и от чужбина. Г-н Борисов – кмет на с. Петърч, съвместно с главният организатор на мероприятието – г-н Иван Бонински бяха подсигурили купи, а награди за участниците под формат на различни видове кучешки храни бяха предоставени от редица спонсори.

 Г-н Борислав Борисов приветства присъстващите, като им честити денешният празник и изтъкна, че настоящото изложение, в което има и състезателен характер се организира и провежда за пета поредна година. Той благодари на участниците за ентусиазма, като пожела на всички весело и приятно изкарване.

Г-жа Росица Иванова – областен управител на Софийска област поздрави всички родолюбиви българи със Съединението на България. Тя изтъкна, че хората, които гледат, които се грижат за домашни любимци са с голями сърца, че  с. Петърч става все по извесно – не само като столица на зелето, но и с активните си кампании и мероприятия, като част от новата му съвременна визитка са и организираните зоо изложби.

Г-н Трайко Младенов в обръщението си към присъстващите спомена, че вече е традиция – освен оказването на почит и полагането на цветя пред общинските ни паметници по случай 6-ти септември, в днешният празничен ден жителити и гостите на общината да се забавляват и с присъствието си или с участието си на зоо изложбата организирана в с. Петърч. Той изтъкна заслугата на г-н Иван Боннински за организирането на изложбите със състезателен характер за кучета, които се провеждат в с. Петърч и в гр. Костинброд. Отец Желязко отслужи литургия за здраве и успех за присъстващите и участниците.

Сред радостен кучешки лай и граждани с положително празнично настроение и гостуващи специално за изложбата чуждестранни групи премина днешното мероприятие.

Гражданите си честитяха националният празник, радваха се на невероятните породи кучета, атрактивните породи пилета и зайци, компетентното жури награждаваше най-заслужилите породи, като българи и чуждестранни гости се обединяваха от една обща кауза – любовта си към животните и привързаността си към четириногите членове на техните семейства.

3118 посещения общо 2 посещения за деня
ЧЕСТВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК 6-ТИ СЕПТЕМВРИ В СЕЛО ПЕТЪРЧ. ЗА ПЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА СЕ ОРГАНИЗИРА И ПРОВЕДЕ КИНЕЛОЖКА ИЗЛОЖБА И ЗОО ИЗЛОЖЕНИЕ В СЕЛО ПЕТЪРЧ