Дружбата между двама кметове – житейска тема с продължение за жителите на две общини
Пенсионерския клуб „Люляк” от Костинброд върна визитата на гостувалия му неотдавна пенсионерски клуб „Надежда” от Долна баня.

Така се поставиха основите на едно ново приятелство, което започва от творческата и житейска дружба между кметовете на двете общини – Трайко Младенов на Костинброд и Владимир Джамбазов на Долна баня.
Групата от 30 костинбродски пенсионери беше сърдечно посрещната в рилския град. Те връчиха на своите връстници подаръци, така ценната книга „Скретиска” и поздравителен адрес от кмета Младенов. В отговор получиха също подаръци и поздравление от кмета Джамбазов. Оказа се, че в този ден и двамата градоначалници са заети с неотложни и важни за живота на населените места дела.

След като бяха запознати с историята и природните дадености на този забележителен български край, гостите посетиха на място редица свети места, като най-близкия някогашен манастир, оцелялата му и действаща черква, сетне черквата на Долна баня, в която енорийският свещеник им разказа подробно за славното, героично и трагично през робството минало на Долна баня, на нейните храмове и на манастира „Възнесение Господне”. Попътно беше разгледана и вилната зона на града, превърнала се в най-младото село в България, наречено Свети Спас.

Последва посещение в атрактивната ферма за щрауси с компетентна беседа на местна служителка. Мнозина от гостите се снимаха с екзотичните животни, а всички научиха колко много полезни могат да бъдат те.

Разбира се, както си му е редът пенсионерите от двата клуба обядваха заедно в чудесен ресторант и топла атмосфера, имаше и спонтанни танци, и приветствия, и наздравици.

След сърдечното изпращане в Долна баня, автобусът на нашите пенсионери се насочи към Костенския водопад, а сетне и към крепостта Траянови врата. Така бяха разгледани още една природна забележителност и още един исторически паметник.

Пенсионерите от Костинброд се завърнаха по мръкнало на 5 септември в навечерието на Съединението на България. На входа на града ги очакваше приятна изненада – посрещна ги лично кметът на общината Трайко Младенов. Той се поинтересува как е преминало гостуването и се зарадва, че всички са доволни от отличното посрещане и богатата програма от страна на домакините.

Така дружбата между двама кметове не остава само споделено лично приятелство, а заработва за доброто на жителите на двете общини. Началото е поставено и ще се превърне в традиционни контакти и инициативи.

3817 посещения общо 1 посещения за деня
Пенсионерския клуб „Люляк” от Костинброд върна визитата на гостувалия му неотдавна пенсионерски клуб „Надежда” от Долна баня.