На 13 март 2017 г. от 12:00 часа в сградата при Общинския инспекторат  се състоя официалното откриване на първи етап от новата система за видео наблюдение в град Костинброд. Г-н  Минко Дренски – управител от фирмата-изпълнител  „Макс секюрити груп“ООД  представи на присъстващите настоящето техническо нововъведение, като и концепцията за предстоящото му развитие. Последваха демонстрации на капацитета и качеството на придобивката. 
[flashvideo file=wp-content/video/video-2.flv /]
Проектът включва поставянето на  камери на ключови точки в община  Костинброд, свързани с мултифункционален сървър. В системата са използвани едни от най-иновативните технологии в областта на видео наблюдението за откриване и следене на автомобили в нарушение на Правилника за движение или хора, извършващи закононарушения, вандалски и хулигански прояви. Видеонаблюдението  се осъществява едновременно от 3 контролни центъра разположени на различни места и независими един от друг. Всички камери в град Костинброд  действат самостоятелно и имат  самостоятелно лицензиран софтуер. Те  анализират непрекъснато своята 360 градусова зона за не повече от минута. С  дадена  информация и ръчен контрол на камерите,  диспечерът може да провери всеки един обект в обсега му и да го проследи.

 

 

За реализирането на първия етап от видеонаблюдението в град Костинброд особена заслуга има г-н Александър Ненов – служител по сигурността  и обществения ред, както и всички други служители на Общински инспекторат – Костинброд.
Водосвет отслужи  отец  Серафим, след което лентата бе прерязана от г-н Трайко Младенов -кмет на община Костинброд , д-р Атанас Тенев – председател на Общинския съвет, г-н Минко Дренски  – управител на фирмата изпълнител  и г-н Александър Ненов – отдел “Сгурност и обществен“ ред на общината.

 

На събитието още бяха  поканени  представители на  пожарната,  директори на учебни и социални заведения, общински съветници, Общинския инспекторат и граждани. 
„Това е първият етап от изключително важен проект за община Костинброд. Ние ще се постараем да подобрим  безопасността на града и общината ни, като продължим да надграждаме чрез  монтирането на още нови камери  около училищата в общината.    

 

Говорейки с кметове на други общини, въвели видео наблюдение установихме, че с появата на камерите битовата престъпност намалява драстично. Благодаря на фирмата, с която поставихме началото на видеонаблюдението в нашия град и на общински съвет, в лицето на д-р Атанас Тенев  за подкрепата“, заяви  кметът на община Костинброд  Трайко Младенов.

Освен теоретичното разясняване на структурата на системата, по време на официалното откриване бе предвидена и нагледна демонстрация на нейните възможности. След приключването на официалната част бе проведено поредното практическо обучение за служителите от инспектората и всички, свързани с видеонаблюдението в град Костинброд.  

16232 посещения общо 2 посещения за деня
Откриване на първи етап на услуга по осъществяване на видеонаблюдение в град Костинброд вече е факт. Резултатът – европейска сигурност, настъпва кошмар за нарушителите!