Театър „Цветан Станков“ гр. Костинброд представи две от новите си пиеси за този творчески сезон. На 06.04.2017г. в НЧ “Иван Вазов-1947“ гр. Костинброд се състоя премиерата на пиесата „Последната нощ на Сократ“ от Стефан Цанев, с режисьор Милослав Милославов. Актьорите – Александра Янева, Слав Вавов и Калин Божилов поднесоха един вълнуващ спектакъл на зрителите в залата. Както винаги, режисьорските похвати и решения на г-н Милослав, съчетани с добрата игра на актьорите, успяха да ни въздействат нееднозначно. Освен комичните ситуации, в които изпадаха героите, имаше и такива, които ни накараха да се замислим. За мечтите, за доброто и злото във всеки от нас, и за това докъде може да стигне човек, подтикван от своите слабости.

В рамките на петнадесетото издание на Националния фестивал на камерни и кафе-театри в град Свищов, се състоя и премиерата на друга постановка. Пиесата „Все на мен ли ще се случи“ по Боян Папазов, с режисьор Милослав Милославов бе поставена на 07.04.2017г. Блестящата Лилия Микова очарова публика и жури, което й донесе Трета награда за женска роля. Премиерата пред родна публика на този спектакъл ще бъде през месец май.

На 08.04.2017г., театър „Цветан Станков“ закри фестивала с „Последната нощ на Сократ“. Въпреки неудобството от непривично по-малката сцена постановката отново бе добре приета и завоюва Трета награда за пиеса.

Равносметката е – в рамките на три дни се състояха две премиери и бяха получени две награди от фестивал с петнадесет годишна история. Освен това, г-н Милославов сподели, че в театър „Цветан Станков“ се подготвят още няколко пиеси. Броя на пиесите и кои са те той не уточни като каза, че това ще бъде изненада. Но от друга страна, издаде информация, че освен добре познатите и утвърдени актьори, публиката ще види и нови лица. На нас ни остава само да останем в нетърпеливо очакване.

3160 посещения общо 1 посещения за деня
Театър „Цветан Станков“ с две премиери