Съществува един сигурен начин да си спомните сладостта на детството и да се почувствате отново малки. С това ви може да помогне нещо необикновено – детски приказки. Мнозина от нас са израснали в приказния свят на известния български писател Ангел Каралийчев. На 20.04.2017 година в салона на НЧ „Заря – 1914“ гр. Костинброд беше проведена литературна викторина „В света на приказките“ – Ангел Каралийчев. В тази викторина участваха учениците от втори до четвърти клас от I ОУ „Васил Левски“ гр. Костинброд, II ОУ „Васил Левски“ гр. Костинброд, СУ „Д-р Петър Берон“ гр. Костинброд, ОУ „Отец Паисий“ с. Петърч и НУ „Отец Паисий“ с. Драговищица. Задачата на всеки отбор беше да си изтегли произволно листче и да разпознае прочетения текст и да каже от кое изучено произведение е той. Отговорите бяха оценяваха журито в състав на: председател на жури – г-жа Светослава Иванова, директор на Дневен център за работа с деца на улицата; журито – г-жа Анастасия Попова, директор на Център за обществена подкрепа „Промяна“ и г-жа Виктория Яшнова – младши експерт „Култура и спорт“ от общинска администрация Костинброд.

 

Гостите на викторина бяха: г-жа Габриела Георгиева – зам.кмет на община Костинброд, г-жа Анна Радовска – общински съветник и зам.председател на Общинския съвет гр. Костинброд, учители, ученици и техните родители, жители на кв. Маслово, гр. Костинброд. Организатори на викторина бяха НЧ “Заря – 1914” гр. Костинброд , НЧ “Иван Вазов -1947” гр. Костинброд, НЧ “Св. Св. Кирили Методий – 1890” гр. Костинброд и НЧ “Нов Живот – 1919” с. Петърч. Водещата на викторина – г-жа Русанка Колева поздрави всички участници и гости и предаде думата на г-жа Габриела Георгиева. Тя поздрави всички от името на г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд и пожела успех на участниците.

 

В края на викторината ученици представиха драматизации от приказките: “Който не работи, не бива да яде”, “Торбата с лъжите” и “ Хитър Петър и гостилничарят”. Освен това журито оцени и рисувани илюстрации от учениците с любим приказен герой.

Викторината се превърна в голямо забавление за участниците и завърши с раздаването на грамоти за участие, книжки с приказките на Ангел Каралийчев, сладкиши и други изненади.

4723 посещения общо 1 посещения за деня
Литературна викторина „В света на приказките“ – Ангел Каралийчев