Наградата беше връчена на изпълнителния директор на компанията г-н Светлин Николчев от зам.-министъра на икономиката г-н Лъчезар Борисов на официална церемония, която се проведе в Централния Военен Клуб в София на 27 февруари 2018 г.

Кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов, който присъстваше на официалната церемония, пръв поздрави г-н Светлин Николчев.

На събитието присъстваха още вицепремиерът г-н  Томислав Дончев, министърът на икономиката г-н  Емил Караниколов, министърът на туризма г-жа Николина Ангелкова, г-жа Анна Радовска – главен секретар на БАИ, както и зам.председател на Общинския съвет-Костинброд  и други представители на държавната и общинската власт, дипломатическия корпус, бизнеса, работодателските организации, смесените търговско-индустриални камари и др.

   

Водещи критерии при определянето на победителите бяха обемът на инвестицията, броят на разкритите работни места, както и районът, в който се разкрива ново производство или се разширява вече съществуващо предприятие. Над 70 компании бяха номинирани за наградата „Инвеститор на годината“, а 18 от тях бяха допуснати от журито до финала.

„Ролпласт груп“ АД е българско дружество, чиято основна дейност е инвестирането в дълготрайни материални активи – сгради и машини за производство на PVC и алуминиеви прозорци, врати и щори. Преди близо месец фирмата получи сертификат за инвестиция клас „А“ от БАИ за проекта „Разширяване на производствена база“.

Инвестицията за разширяване на производствената база в Костинброд е на стойност 10,8 милиона лева, a разкритите нови работни места са общо 66.

ТВ Репортаж:

9071 посещения общо 1 посещения за деня
Костинбродската компания “Ролпласт Груп” АД бе отличена в категория “Инвестиция в разширяване на бизнеса” на престижните награди „Инвеститор на годината“, организирани от Българската агенция за инвестиции (БАИ)