Г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд посрещна в кабинета си г-н Пламен Белчев – управител на клон на СДОХЗ и ръководител на проект за изграждане на база за деца с онкохематологични заболявания , г-жа Маргарита Борисова- председател на управителния съвет и г-жа Петя Александрова- зам.-председател.

Споразумението, подписано днес бе за оказаната помощ от страна на Общинска администрация-Костинброд и е част от подготовката на мащабен проект, който ще се включи в социалната политика на общината ни. Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ /СДОХЗ/е организация създадена от родители на деца с онкохематологични заболявания, техни близки и съмишленици. На път е да се реализира първия проект на Балканския полуостров и осми в света за лечение след онкохематологични заболявания при деца. Избраното място за базата е село Безден, община Костинброд.

Очаква се до дни да бъде подписан договор между сдружението и Държавен фонд земеделие за предоставянето на европейски средства за инфраструктурното изграждане на обекта. Очаква се центъра да бъде построен и въведен в експлоатация през есента на 2019 г. Община Костинброд съвместно с Министерство на труда и социалната политика работят активно за осигуряване на делегиран бюджет за работата на центъра.

Пожелаваме успех на проекта и сме съпричастни към всички тези деца, на които част от животът им е тежкия път на лечение.

Представителите на сдружението, община Костинброд и всички държавни институции работят в пълен синхрон за изграждането и развитието на тази толкова важна за болните деца на България услуга. Никой не пести време, енергия и сили в посока – колкото се може по-бързо центъра да отвори врати на територията на общината ни.

Община Костинброд се гордее с постигнатото до сега в социалната политика и се надяваме все така да градим и надграждаме, за да направим цветен живота, дори и на най- тъмните съдби, с един различен, потребен, обичан и щастлив свят!

29337 посещения общо 1 посещения за деня
Днес, на 22.03.2018г. се подписа споразумение за сътрудничество между община Костинброд и сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ /СДОХЗ/