На днешното заседание на Министерски съвет бяха отпуснати на община Костинброд средства за храм „Св.Мина”, гр.Костинброд, пътища в село Петърч и село Голяновци, и ремонт на кметство в село Безден!

С Решение от 19 декември 2018 година на Министерски съвет на Република България се одобри отпускането на 604 765 лв. по бюджета на община Костинброд. Средствата са за ремонт на село Безден  в размер на 87 000 лв.; изграждане на подпорна стена при ОТ 80 до ОТ 85 в кв. 34, с.Петърч – 83 765 лв.; ремонт на тротоар на ул. „Първи Май” от ОТ 85 до ОТ 94 в с.Петърч – 24 000 лв.;  ремонт на ул. „Хан Аспарух” и ул.”Здравец” в село Голяновци – 60 000 лв.  и за довършителни дейности на православен храм „Св. Вмчк Мина” в гр.Костинброд- 350 000 лв.

През 2019 г. в село Безден ще се завърши и  единственият на Балканите възстановителен център за лечение на деца с онкохематологични заболявания. Основната сума  за построяването на рехабилитационния център е от одобрен   проект от Държавен фонд “Земеделие”, като неверифицирани разходи ще бъдат покрити от община Костинброд, благодарение на единодушното решение на Общински съвет-Костинброд! Един толкова значим в социален и здравен аспект Европейски проект ще даде нова визия на село Безден, а с предстоящия ремонт на кметството /административната сграда/ ще добие по-добри административни функции за обслужването на жителите на село Безден.

След град Костинброд,  две от  най- бързо развиващите се населени места са село Петърч и село Голяновци.

С днешното решение на Министерски съвет, двете села ще имат подходяща инфраструктура, защото добрата свързаност в населените места е ключова за добър живот и в селата!

През предходния мандат /2011г.-2015г./  от бюджета на общината бяха отпуснати на православен храм „Св. Вмчк Мина” – 180 000 лв. ремонтни дейности по изграждането на храма. През 2019 г. общината ще завърши изграждането на Божията обител, благодарение на отпуснатите средства от Министерски съвет на стойност от 350 000 лв.

През идващата година ще се реализира и проектът за ремонт на сградата и покрива на Народно читалище „Иван Вазов-1947”.

А само преди един месец, Министерски съвет одобри допълнителен трансфер за други целеви разходи за 2018 г. в размер 754 560 лв. по бюджета на община Костинброд за проект „Благоустрояване и паркоустрояване на централен площад и паркинги в кв. 99а и прилежаща улица с о.т.376а-о.т.927 от регулационния план на гр. Костинброд“.

Така централната градска част  в град Костинброд ще бъде изцяло обновена! През следващата година ще се подобри значително естетическия облик на центъра в града ни!

Горе изброеното е пример, че Правителството подкрепя малките общини в Република България!  А европейската солидарност допълва за развитието и благоустрояването на своите държави членки! Защото България е в Европа и Европа е в България! Защото когато сме амбициозни, работим и градим, то тогава Държавата и  Европейският съюз ни помагат и подават ръка! Това което държавността показва като отношение към малките общини рефлектира върху степента на развитие и позиционирането й в голямата Европейска общност!

Община Костинброд ще стане още по-привлекателно място за живеене, със своя неспирно развиващ се град и все по- красивите и добре устроените си села!

32488 посещения общо 1 посещения за деня
Министерски съвет отпуска средства на община Костинброд за доизграждането на централния православен храм в град Костинброд и за инфраструктура по селата!