Гостите от община Костинброд присъстваха на церемонията по покана на кмета на община Цариброд, Република Сърбия – г-н Владица Димитров. Преди церемонията г-н Александър Ненов, заедно с останалите официални гости, бяха поканени в кабинета на кмета г-н Димитров. По време на срещата се обсъдиха важни теми, касаещи общото сътрудничество и бъдещи проекти между община Костинброд и община Цариброд.

От името на община Костинброд, г-н Ненов поднесе венец пред бюст- паметника на Васил Левски в центъра на града. Бяха произнесени слова от кмета на град Цариброд – г-н Владица Димитров , консула на Република България – г-н Николай Колев, началник на Пиротския управителен окръг – г-жа Драгана Тончич и зам.-посланик на Република България в Република Сърбия – г-жа Ива Крулева.

След официалната част, учениците от царибродското училище „Св. Св. Кирил и Методий“ припомниха живота и делото на Апостола на свободата с кратък рецитал. В град Цариброд живеят няколко хиляди души с българско национално самосъзнание, те са част от общността на българското малцинство в Република Сърбия, затова винаги трябва да помним историята си, да пазим традициите си и да не забравяме, че границите нямат значение, когато се работи за развитието на държавите, общините и регионите!

12876 посещения общо 2 посещения за деня
Днес, 19.02.2019г., Заместник- кметът на Община Костинброд – г-н Александър Ненов и представители на общинска администрация-Костинброд присъстваха на възпоменателна церемония по отбелязване на 146-та годишнина от трагичната гибел на Апостола на свободата – Васил Левски в Цариброд