Само преди два месеца реновирането на чешмата беше идея, която очакваше своето реализиране. След разговор с г-н Константин Томанов- председател на Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и заместник-кметът г-н Александър Ненов стана ясно, че чешмата под новостроящия се параклис „Св.Георги“ в село Драговищица ще бъде реновирана с помощта на МКБППМН. За да се приведе в сегашния й вид трябваше и много доброволческа работа, дарения и добри сърца!

Само преди седмица се проведе инициатива на община Костинброд и местни драговищенци. Тогава малки и големи се включиха с цел облагородяване на зелените площи и почистване на терена край реновиращата се чешма. Драговищенци и ръководството на община Костинброд почистиха терена и засадиха 25 броя декоративна растителност. В местността „Герена“ вече има изграден кът за отдих с пейки, кошчета и соларно осветление. А самата чешма е облепена с камък, изчистена, пребоядисана и поставена икона на „Св.Георги Победоносец“.

Откриването на реновираната чешма се превърна в малък празник за Драговищенци. Г-жа Тереза Власайкова- секретар на местната комисия в община Костинброд разказа пред всички присъстващи целта на кампанията „Живей чисто“ в община Костинброд. Водосвет за здраве отслужиха отец Дамян, отец Николай и отец Ради.

На събитието присъстваха инж.Теодора Гогова- ЗА кмет на община Костинброд, инж. Габриела Трайкова и г-н Александър Ненов- зам.-кметове на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, г-н Иван Иванов, г-жа Даниела Станкова и г-жа Анастасия Попова- общински съветници, директори на социални центрове, училища и детски градини и много драговищенци.

Г-н Александър Ненов благодари на местната комисия и на г-н Томанов за възможността чешмата в село Драговищица да бъде реновирана без нито един лев от общинския бюджет!

Новият кът за отдих е и благодарение на трима драговищенци: Г-н Иван Иванов, г-н Огнян Димов и г-н Александър Ненов, заяви г-н Трайко Младенов.

За настроението на всички се погрижиха самодейците от НЧ „Г.С.Раковски-1928“ от групата за автентичен фолклор „Иркапей“ с ръководител г-жа Петя Живкова.

Каним всички жители и гости на село Драговищица посетете новостроящия се параклис „Св.Георги“ и реновораната чешма под него. Спрете, наточете си вода и се помолете. Нека бъдем чисти като водата и да живеем чисто в сърцата!

1539 посещения общо 1 посещения за деня
На 27 септември в село Драговищица се откри реновираната чешма в местността „Герена“