✅ Община Костинброд спечели проект по Механизма за възстановяване и устойчивост с наименование „Основен ремонт и реконструкция, в това число въвеждане на мерки за енергийна ефективност и доставка на оборудване и обзавеждане за обект:

➡️ Общежитие към Професионална гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство “ Св. Георги Победоносец“, гр. Костинброд“.

ℹ️ Стойността на проекта е 5 668 699,07 лв.

👏В рамките на настоящето проектно предложение Община Костинброд предвижда да осигури качествени и модерни условия за живот и учене/самоподготовка извън местоживеенето на учащите, които не живеят в населеното място, в което се обучават, чрез ремонт, реконструкция, обзавеждане и оборудване на обект: Общежитие към Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство, гр. Костинброд, община Костинброд.

🏢 Предвидено е извършване на основен ремонт, оборудване и обзавеждане на ученическото общежитие за осигуряване на условия за живот и обучение в сферата на ветеринарната медицина и селското стопанство, които са от стратегическа важност за развитието на община Костинброд . Успешното реализиране на настоящето проектно предложение ще доведе до създаване на условия за равен достъп до образование чрез изграждане на благоприятна, включваща, енергийно ефективна, подкрепяща и мотивираща образователна среда, която съдейства за повишаване мотивацията за учене и самоподготовка и подобряване на образователните резултати на децата и учениците.

✅Включени ремонтни дейности:

🔹Ремонт на покрив;

🔹Топлинно изолиране на стени;

🔹Топлинно изолиране на покрив;

🔹Подмяна на прозорци и врати;

🔹Изграждане на система за отопление – нова високоефективна термопомпа въздух-вода;

🔹Монтаж на нови циркулационни помпи;

🔹Монтиране на нови осветителни панели;

🔹Разрушаване и изграждане на новите преградни елементи;

🔹Подмяна и изграждане на изцяло нова електроинсталация, водопроводна и канализационна инсталация и отоплителна и вентилационна инсталация за нуждите на новото разпределение;

🔹Изпълнението на всички видове довършителни работи в помещенията (стенни, подови и тавански покрития е съобразно предназначението на отделните помещения);

🔹Фотоволтаична инсталация за собствени нужди – система с 54 бр. фотоволтаични панела;

✅Предвидено е и закупуване на оборудване и обзавеждане на:

🔸Оборудване и обзавеждане на перално помещение; съблекалня; архив;

🔸Оборудване и обзавеждане на учебен сладкарски цех с дегустационна;

🔸Оборудване и обзавеждане на учебна ветеринарна клиника с два кабинета и отделен вход;

🔸Оборудване и обзавеждане на прожекционна зала;

🔸Оборудване и обзавеждане на библиотека и зала за самоподготовка;

🔸Оборудване и обзавеждане на кухненски тракт;

🔸Оборудване и обзавеждане на зала за тенис на маса; за игри и за тихи игри;

🔸Обзавеждане на етажни общи помещение – етажни преддверия и фоайета;

🔸Санитарни възли;

🔸Изграждане и оборудване на системи за контрол на достъп и видеонаблюдение;

🔸Изгражадне на система за пожароизвестяване и т.н

⏺️ Жилищни етажи – Втори, трети и четвърти етаж ще са изцяло жилищни, като на всеки от тях ще има по 7 апартамента, предназначени за трима обитатели, и 3 единични стаи за по един обитател. Всяка жилищна единица ще разполага със собствен санитарен възел – баня+WC. Всеки апартамент се състои от спалня, дневна и санитарен възел.

❗️Помещенията са обзаведени така, че всяко дете да има необходимото лично пространство за своите вещи и работа – 3 легла с нощни шкафчета, 3 гардеробчета, 3 скрина, 3 бюра и т.н. Единичните стаи също са обзаведени с всичко неоходимо.

♿️Достъпна среда – ще се изгради асансьор обслужващ всички нива на сградата и осигуряващ безпроблемен достъп на обитателите.

👏Благодарение на устойчивата политика на ръководството на община Костинброд за инвестиции в образователната инфраструктура, емблематичната и никога неремонтирана сграда на “общежитието” ще бъде изцяло обновена и оборудвана!

🇧🇬Всяко усилие и борба в името на бъдещето на нашите деца си заслужава! В условията на конкуренция и сложна финансова обстановка продължаваме да работим и да се борим за всеки възможен проект и финансиране!

1203 посещения общо 1 посещения за деня
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОБРА НОВИНА ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА КОСТИНБРОД!