В храм „Св.Георги Победоносец“ в с.Петърч отец Желязко хвърли кръста във водите на р.Блато. Момчето, което извади кръста се казва Николай Станчев.На събитието присъстваха кмета на община Костинброд г-н Трайко Младенов, зам.кмета на община Костинброд г-жа Теодора Гогова, кмета на с.Петърч г-н Борислав Борисов.Награда освен за извадилия кръста получи и най-младия участник в борбата за църковния символ.

 

По същото време при храм “Св.Св.Кирил и Методий“ в гр.Костинброд литургия и водосвет бяха отслужени от отец Дамян и отец Серафим.В оспорваната борба за кръста победител излезе Петър Ненков.ой беше поздравен и от зам.кмета на община Костинброд г-н Любен Кънчев, които присъстваше на празника. Празнична програма изнесоха и младите танцьори от ТС "РИТМИ" при НЧ"Св.Св.Кирил и Методий -1890"

 

В с. Драговищица също беше хвърлен краста в чест на Богоявление.И там на липсваха смелчаци, които да се хвърлят за кръста.Тази година хваналият кръста е Петър Иванов.

 

 

 

 

4327 посещения общо 6 посещения за деня
По традиция на Богоявление (Йордановден) в храмовете в община Костинброд се отслужва литургия и водосвет в чест на големия християнски празник